Låneansökan

Här hjälper vi dig med att skicka in en ansökan om lån första gången. Hos de flesta långivare fungerar det ungefär på samma vis. Det första lånet du ska ansöka om kan kännas lite läskigt. Vi tror däremot att det kommer kännas mindre läskigt, när du förstår att du kan låna pengar gratis.

1. Planera återbetalning av snabblån & SMS-lån

Ibland kommer en människa till den punkt i livet då pengarna bara inte räcker till. Att ha räkningar och obetalda fakturor i slutet av månaden är tyvärr ganska vanligt. Det finns då effektiva sätt att slippa en dröjsmålsränta eller förseningsavgift. Lösningen kan vara att ansöka om ett räntefritt lån första gången.

Oavsett om ditt lån är gratis, eller med en låg ränta så är det viktigt att du planerar. Det är dumt att ta ett lån som du sedan inte kan betala tillbaka i tid. Då bryter du mot de överrenskommelser du och ditt låneföretag har för ditt snabblån eller SMS-lån.

2. Hitta bäst låneföretag

Det finns flera olika företag och bolag som erbjuder lån. Det är därför bra att kunna jämföra de olika långivare innan du skickar in en ansökan. Vi som sajt hjälper dig att jämföra de olika låneföretagen som finns på nätet. Bland vår topplista så kan du enkelt jämföra själv, och se vilket lån som passar dig allra bäst.

Bäst låneföretag på nätet – Jämför ränta & priser

3. Skicka in din låneansökan

När du bestämt dig för vilket låneföretag som du vill ansöka om första lånet hos. Då kan du gå vidare till deras sajt. När du är inne på deras startsida, så kommer du snabbt att få tips & hjälp om att ansöka om snabblån. Du bestämmer då hur mycket pengar du vill låna. Sedan fyller du även i under hur lång period du vill att din kredit ska gälla. Ditt låneföretag kommer då att räkna ut kostnaden för ditt lån.

Godkänner du den totala kostnaden så anger du dina personuppgifter m.m. Sedan skickar du in din ansökan. Du kommer snabbt få besked om du blivit godkänd, eller inte. Blir du godkänd så kommer en utbetalning att startas. Skulle du däremot inte bli godkänd för att låna pengar, då hjälper de dig med att informera om varför. De kan då hjälpa dig med fel i din ansökan, eller erbjuda andra lånerbjudanden för dig.

4. Ta emot dina pengar

Vanligtvis så tar det inte mer än ett dygn innan du har dina pengar på ditt bankkonto. Ett snabblån betalas ut direkt, och hjälper dig kunna få pengar snabbt. Det kan gå snabbare än 24 timmar. Om du använder samma bank som din långivare så har du möjlighet till ta emot pengar inom en timme.

Kolla därför gärna upp vilken bank som din långivare använder sig av. Är du i akut behov av pengar så rekommenderas du låneföretag med direktutbetalningar till din bank. Det minskar risken att du får vänta upp till 24 timmar efter du blivit godkänd för ditt första lån.

5. Återbetalning

När du ska betala tillbaka de pengar du har lånat, så råder inga kostigheter alls. Det är mycket enkelt att bara betala den faktura som skickas hem till dig. I den fakturan kan du läsa om alla eventuella räntor och avgifter. De kommer aldrig lägga på skumma avgifter, utan endast de belopp som du och ditt låneföretag har kommit överrens om.