Varför snabblån & SMS-lån?

På denna sida förklarar vi varför det kan vara bra att ta ett snabblån på nätet. Vad är egentligen ett snabblån, eller SMS-lån? Är de alltid dyra? Eller har de fått oförtjänat hård kritik? Vi reder ut flera av dessa vanliga frågor som finns bland kunder som vill låna pengar för första gången.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett en form av kredit som du kan teckna på nätet. Främst är dessa snabblån nyttiga att använda sig av när du behöver låna pengar snabbt. Det är även en lån du kan ta om du behöver en mindre summa. Det kan t.ex. vara bra att använda om du kommit efter med ekonomin, och ser att du inte har pengar till alla räkningar. Då kan ett snabblån eller SMS-lån med låg ränta hjälpa dig.

SMS-lån och snabblån är egentligen samma sak. Den enda skillnaden är att du tecknar ett snabblån via nätet, och ett SMS-lån via din mobiltelefon.

Farligt att ta SMS-lån?

Självklart beror kostnaden av dina lån på vilken långivare du väljer. Förut var det lite vilda västern på lånemarknaden. Många oseriösa företag valde att erbjuda höga räntor. Detta ledde till att många i Sverige hamnade allt mer efter i ekonomin.

Sedan flera år tillbaka har finansinspektionen rensat rent i lånebranschen. De har valt att stänga ner flera oseriösa aktörer. De har sedan gett grönt ljus för de långivare som vill hjälpa sina kunder i akuta situationer. Därför finns det gott om krediter som är billiga, eller till och med gratis.

Inga höga räntor

Ett SMS-lån har normalt sett en hög effektiv ränta. Vilket kan avskräcka många att ta ett SMS-lån. Det är viktigt att notera att räntan är satt för ett lån som är tagit utöver ett år. Skulle du betala tillbaka efter en månad eller två. Då behöver du normalt endast betala 50-400 kronor för ditt lån. Självklart beror slutkostnaden av vilken storlek din kredit är på.

Gratis lån första gången

Allt som är gratis är bra för dig att använda dig av. Speciellt när det handlar om lån och krediter som du ska ta för första gången hos en ny långivare. Det finns de krediter som inte kostar dig någonting alls.

Dessa lån är till för de kunder som inte tagit ett snabblån innan. Det gäller då endast till kunder som vill ”testa på” att ta ett lån utan ränta eller avgifter. Så därför rekommenderas du att jämför lån innan du bestämmer dig att ansöka om att låna pengar gratis för första gången. En jämförelse tar dig då snabbt till långivare som erbjuder gratis lån och krediter.

Snabba lån med utbetalning direkt

Det som kännetecknar ett snabblån eller SMS-lån är självklart hastigheten. Direkt efter att du har ansökt om ett nytt lån online, och blivit godkänd. Då startas en utbetalning av ditt snabblån, och pengarna är påväg till ditt bankkonto.

Exakt hur snabbt ditt lån betalas ut till dig beror på vilken bank som du har. Skulle du använda samma bank som ditt låneföretag, så kan du förvänta dig att ditt lån tar ca 1-3 timmar.

Använder ni olika banker, så beror det på slump, eller samarbetet mellan era två banker. Det tar normalt sett aldrig längre tid än 24 timmar.